Za "vitaminsku bombu" trebaju su vam crvena, žuta i zelena paprika, paradajz…

Za teglu od 2,5 l potrebno je:

po 500 g crvene, žute i zelene paprike, glavica kupusa, 3 paradajza, kašičica kima, 2 glavice crnog luka i kašičica crnog bibera u zrnu. Za presolac: 5/4l sirćeta, 1/2 litre vode, kašika soli, 3 kašike šećera, kašičica začina.

Priprema:

Paprike prepolovite, očistite i isjecite na trake. Kupus očistite, i izrežite na tračice. Luk oljuštite, i isjecite na tanka rebarca.

Paradajz operite vrelom vodom, oljuštite, i izrežite na deblje komade. Sjeckano povrće sipajte u činiju, začinite biberom i kimom i dobro izmješajte.

Sve sastojke stavite u lonac, prokuhajte, ohladite, prelijte povrće i promiješajte. Sipajte u tegle, zatvorite poklopcem i ostavite na hladnom mjestu.

PROČITAJTE  Ljetna zimnica ne mora biti okismoron!

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here