Sastojci

– 2 kg paradajza (moze zeleni, roze ili crveni)
– 2 kg paprike
– 2 kg karfiola
– 2 kg sargarepe
– 2 kg krastavca

Za presol potrebno je:

– malo vise nego po ukusu soli
– koliko stane u punoj posudi s povrcem vode

Priprema

Sve povrce oprati. Papriku nozem malo isjeci pri samom vrhu. Paradajez izbosti viljuskom na 2-3 mjesta. Krajeve krastavca iseci.

Karfiol podeliti na krupnije cvjetice. Sargarepu oljustiti i krajeve malo isjeci.

 

U posudu staviti vecu najlon vrecu, tako da krajevi malo izlaze is posude.

Poredjati redom jedan red krastavca, sargarepe, paprike, paradajeza i karfiola.

Ponoviti redjanjem dok ne potrosite sve povrce.

Posudu napuniti vodom. Vodu prosuti u drugu posudu i dodati morsku so tako da presol bude malo slaniji nego po ukusu. Dobro pomesati da se sol istopi. Nije neophodno da se presol kuva.

Presol prosuti u posudu napunjenu povrcem. Prilikom ukiseljenja povrce ce primiti visak soli od presola.

Prvo povezati kesu pa onda poklopiti posudu poklopcem.

PROČITAJTE  Bugarska salata;SALATA KOJA ĆE VAS JEDNOSTANO ODUŠEVITI

Odloziti u hladnom da se ukiseli.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here