Sastojci

  • 3 kg jagoda
  • 7 kesica limontusa (70 g)
  • 3 kg secera

Priprema

  1. Jagodama skinuti drškice, oprati ih i ocjediti.
  2. Voće izgnjećiti, dodati limontus i 1 kg šećera pa ostaviti da stoji 24 sata na hladnom.
  3. Sutradan propasirati kroz cjediljku, dodati preostali šećer i ostaviti da stoji još par sati dok se šećer ne otopi, povremeno promješati.
  4. Sipati u plastićne flaše i čuvati u zamrzivaću.
  5. Koristiti kao sok razblažen sa vodom ili sirup za prelivanje sladoleda i raznih poslastica.
  6. Od preostalog voća, koje je ostalo posle pasiranja, skuhati pekmez uz dodatak šećera po zelji.

Posluživanje

Od ove količine dobije se oko 3,5 -4 l sirupa, nije potrebno ništa kuhati, a u zamrzivaću se sasvim lijepo održi do godinu dana. Kad se jednom otvori sirup, čuvati ga u frižideru i potrositi u roku od nedelju dana.

PROČITAJTE  Lekoviti slatki namaz: domaća marmelada od mente

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here