Lako za napraviti, a možete koristiti cijelu zimu.

Sastojci

·         50 komada crvenih mesnatih paprika

·         250ml ulje

·         2-3 glavice bijelog luka

·         1 šaka soli

·         250 ml sirće

·         1 šaka šećera

·         peršun

·         1 kesica bibera u zrnu

Priprema

Paprike ispecite, ogulite, ostavite ih cijele. Ulje, so, šećer, sirće stavite da uvri u veću šerpu. Stavite paprike, da se malo proprže u marinadi.

Radite to jedno 10-tak minuta. Bijeli luk isjeckajte i pomiješajte sa peršunom i biberom.

Kad se malo ohlade paprike, redajte red paprika, pa stavite odozgo stavite luka i peršuna, pa opet, paprike i tako sve redom.

Polijte marinadom i ostavite tegle otvorene preko noći. Ujutro naspite još marinade, zatvorite i to je to.

 

PROČITAJTE  Vrijeme je za zimnicu, a moje omiljeno povrće je paradajz.ako se uz to doda pikantna paprika ponegde nazvana"somborka"

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here