Odlična je.

 

SASTOJCI

PRVO SKUHATI RASTVOR:
1soljica soli
500ml ulja
500ml sirceta
200gr secera
200ml vode
1kesica konzervansa-kad se rastvor ohladi

 

POVRCE:
5kg sto sitnijeg zelenog paradajza
25 kom ljutih papricica
1 vezica persunovog lista
3-4 vece glavice belog luka
1 vezica celerovog lista

 

PRIPREMA

Birati zeleni paradajz. Oprati, osusiti, poredati u pleh, staviti na 220 stepeni i samo zapeci.

 

Za to vrijeme papricice pecnuti na platni. Najbolje su crvene. Odmah ih neoljustene presjeci na 3-4 dijela. Staviti u vecu serpu sa paradajzom.

 

Dodati isjeckan persunov i celerov list, isjeckani bijeli luk.

Sve ovo preliti hladnim rastvorom,ostaviti 24 sata, nakon 24 sata redati u tegle,naliti istim rastvorom,pritisnite necim i zatvorite.

Rastvor: sve staviti,prokuhati, pa ohladiti.U hladno dodati konzervans.

 

 

 

 

PROČITAJTE  Slasna marmelada od dinje i đumbira

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here