Jednostavan recept, a tako ukusan.

Sastojci

– 4kg paprike za ajvar

– 2kg oguljenog paradajza
– 1/2 glavice češnjaka
– 1 veća vezica peršunovog lista
– 2 žlice soli
– 4 žlice šećera
– 2.5dl ulja
– 1/2dl sirćeta
– 2 feferone

Priprema

 

Papriku ispeći na roštilju, oguliti je i isjeckati na komadiće. Oguljeni paradajz isjeckati i staviti na ugrijano ulje i dodati sjeckani češnjak i kuhati dok se paradajiz ne raskaša, dodati papriku, peršunov list, sirće, so, šećer, feferone i kuhati oko 1h.

Puniti teglice, koje dobro treba zatvoriti. Ovo je mjera za jednu turu. Po želji udvostručite količinu sastojaka radi veće količine.

PROČITAJTE  Zdrava zimnica od šljiva - bez šećera i kuhanja

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here