Torta je osvježavajuća, za svaku priliku, od rođendana do vjenčanja.

Potrebni sastojci za koru su:

  • 8 bjelanjaka
  • 8 žlica šećera
  • 8 žlica brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Za fil je potrebno:

  • 1/2 l mlijeka
  • 8 žumanjaka
  • 2 želatine
  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 100 g krupno ribane čokolade za kuhanje
  • 150 g šećera

Priprema se vrši na slijedeći način:

Spremite koru tako što ćete izmutiti bjelanjke sa šećerom, dodajte brašno i prašak za pecivo pa pecite u podmazanom plehu 30 minuta na 200 stepeni. Kad se kora ispeče, prelijte 1 dl vrelim mlijekom i pustite da se hladi.

Spremite fil tako što ćete namočiti dvije želatine u malo hladne vode. 1/2 l mlijeka zakuhajte, žumanjke i šećer pjenasto izmutite pa prelijte vrelim mlijekom, ne dopustite da zakuha, malo držite na vatri da se jaja skuhaju.

Vrelim prelijte želatinu i pustite da se ohladi. Izmutite 1/2 l vrhnja u šlag, dodajte smjesu od želatine, jaja i mlijeka, dodajte krupno ribanu čokoladu. Prelijte koru smjesom i kolač stavite u frižider na nekoliko sati.

PROČITAJTE  DOKTORI OTKRILI: Na ovaj način prepoznajte kancerogeno meso!

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here