Stres može da izazove ozbiljne posljedice našeg zdravlja, zato ne dozvolite da dođe do toga!

ZNAKOVI NA TIJELU

Ako se tijelo iznenada pokrije crvenilom, stres je moguć krivac za to. Kada tijelo iskusi snažan stres, imunološki sistem opada i tijelo počinje oslobađati histamin protiv stresa. Kad  imuni sistem opadne zbog stresa, Vaša koža će postati osjetljiva na stvari na koje ranije nije bila, poput sapuna, hladnoće ili toplote, losiona ili deterdženeta.

KILAŽA SE MIJENJA

Stres izaziva otpuštanje hormona kortizola, a on narušava sposobnost tijela da obradi šećer u krvi i mijenja način na koji metabolizira masnoće, proteine i ugljikohidrate, što dovodi do debljanja i gubitka kilograma. Stres može uzrokovati nezdravo ponašanje ljudi kao prejedanje ili potpun gubitak apetita.

STALNE GLAVOBOLJE

Stres oslobađa hemikalije koje uzrokuju promjene u nervnom sistemu, ali i u krvi koja dolazi mozak, a to dovodi do alergije. Stres može pogoršati migrenu. Uzrokuje napetost u mišićima i stomačnim problemima.

ČESTE PREHLADE

Istraživači sa Sveučilišta Carnegie Mellon u Pittsburghu izvijestili su da je suočavanje sa stresom vjerovjatnije da ćete se prehladiti.

PROČITAJTE  FANTASTIČNA TORTA: Preukusna je i ne peče se!

AKNE

Kada ste pod stresom, tijelo pumpa hormone, poput kortizola, pa prouzrokuje da se koža više masti.

OPADANJE KOSE

Stres može pomjeriti čitav ciklus. Potiskuje veliki broj folikula kose, prouzrokuje da imunološki sistem napada, što rezultira opadanjem kose.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here