Ovako spremljena musaka zadiviti će svakoga. Možete ju spremiti i za Vaše goste. Biti će oduševljeni.
Potrebni sastojci su:
  • 1 veća tikvica
  • 300 g mljevenog mesa
  • 4 pečene paprike
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 50 g kačkavalja
  • 2 jaja za pohovanje tikvica
  • brašno po potrebi
  • 2 kašičice soli
  • prstohvat bibera
  • 2 jaja za preljev
  • 100 g kačkavalja
  • 2 dl jogurta
  • 1 kašičica soli
  • prstohvat bibera
Priprema se vrši na slijedeći način:

Kako biste započeli pripremu najbolje musake, potrebno je prvo da pripremite sve sastojke. Zatim trebate tikvicu da isječete na tanke trake, pa pečenu papriku da iscjepkate na tračice, a crni luk da isjeckate na sitne kocke, a kačkavalj da narendate na krupno rende. Potom trebate da posolite tračice tikvica, a onda da uvaljate u brašno, pa u umućeno jaje i da pečete u zagrijanom ulju.

Pečene tikvice vadite na papirni ubrus. Nauljite dno vatrostastalne posude, pa redajte redom: tikvice, polovinu mesa pomiješanog sa crnim lukom i začinjenog, polovinu paprike, polovinu kačkavalja, posolite i pobiberite, pa redajte drugi red, tikvice, meso, paprika, kačkavalj i završite sa tikvicama. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.

PROČITAJTE  Canolli od čokolade i badema: Nešto je najbolje što ćete probati.

Poslije 10 minuta izvadite iz rerne, prelijte umućenim jajima sa jogurtom i sirom. Sve posolite i pobiberite. Vratite u rernu na 15 minuta dok preliv ne porumeni. Služite prohlađeno uz salatu po želji.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here