Ovo jelo je tako jednostavno za pripremu, a toliko je ukusno da ćete ga često spremati.
Potrebni sastojci su:
  • 1 kg boranije
  • 2-3 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čehna bijelog luka
  • 500 g mljevenog mesa
  • 2-3 jaja
  • 1 l mlijeka
  • malo soli, bibera i začina
  • kisela pavlaka po želji
  • 2 kašike ulja
Priprema se vrši na slijedeći način:

Kako biste započeli pripremu ovog recepta, potrebno je prvo da operete i na kockice isjeckate boraniju. Zatim trebate isto da uradite i sa šargarepom. Potom trebate da stavite boraniju i šargarepu skupa da se blanširaju, oko 15 do 20 minuta. Potom trebate da posolite po želji.

Slijedeće što trebate da uradite jeste da isjeckate crni luk, potom ga propržite na ulju i dodajte mljeveno meso. Pred kraj dinstanja možete da dodate sitno sjeckani bijeli luk. Potom posolite, stavite malo bibera i začina. Kada to uradite, izblanširanu boraniju i šargarepu procijedite kroz đevđir, i sipajte polovinu u vatrostalnu posudu.

Zatim je potrebno da redate u posudu za pečenje mljeveno meso, pa opet sloj boranije pa drugi dio blanširane boranije i šargarepe. Nakon toga trebate da prelijete sve smjesom od jaja i mlijeka, da ogrezne. Pecite spremljenu musaku na 220 stepeni u predhodno zagrijanoj rerni oko 45 minuta. Služite toplo sa kiselom pavlakom. Prijatno i uživajte!

PROČITAJTE  Revolucija: Otkriveno kako u samo 9 sedmica rastu novi zubi, pa možete slobodno da bacite proteze!

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here