Iako postoji dosta prirodnih lijekova koji bi spriječiti ovu bolest, medicinski zvaničnici smatraju kako još uvijek nemaju dovoljno istraživanja koja podržavaju činjenice. 

Problem je što su istraživanja jako skupa, a nisu interesantna sponzorima, jer prirodni lijekovi ne mogu se patentirati. Nije u interesu farmaceutskih kompanija finansirati ova istraživanja iako su usmjerena na dobrobit stanovništva. Laurinska kiselina se nalazi u majčinom mlijeku, a predstavlja masnu kiselinu koja podržava imunitet i ima antimikrobna svojstva.

Kliničke studije Američkog društva za nutriciju pokazale su kako masti u kokosovom ulju mogu biti korisne u liječenju i prevenciji stanja poput dijabetesa, osteoporoze, virusnih bolesti (mononukleoza, hepatitis C, herpes…), bolesti žučne kesice, Hronove bolesti i raka.

Dokazano je kako kokosovo ulje umanjuje neželjene efekte hemoterapije i poboljšava kvalitet života pacijenata oboljelih od raka. Farmaceutske kuće ne žele finansirati istraživanja o čudotvornim efektima ovih prirodnih komponenti. U prirodi se nalaze lijekovi za sve bolesti, ali bez istraživanja to nećemo otkriti.

PROČITAJTE  IZLIJEČIO DIJABETES: Izgubio je čak i 10 kilograma u 25 dana konzumirajući ovaj napitak!

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here