Ovo jelo predstavlja jedan fantastičan obrok za čitavu porodicu u kojem će svi da uživaju. Iznenadite Vaše ukućane.
Potrebni sastojci su:
  • 250 g brašna
  • 125 g maslaca
  • 1 jaje
  • 3 kašike mlake vode
  • malo soli
  • 1 tikvica
  • 3 komada mladog luka
  • 2 komada mladog bijelog luka
  • 1 paradajz
  • 1 dl pavlake za kuhanje
  • 100 g kisele pavlake
  • 150 g sitnog sira
  • 2 jaja
  • malo soli

Priprema se vrši na slijedeći način:

Kako biste započeli pripremu ovog predivnog obroka, potrebno je prvo da u dublju posudu sastavite brašno, maslac, jaje, so i vodu pa onda da umijesite glatko tijesto i tako da ostavite da se odmara oko 30 minuta u frižideru.

Crni, bijeli luk i tikvice potom trebate da isječete na tanje kolutove i zatim da sve fino posolite pa da dinstate na malo ulja dok ne omekša. Slijedeće što trebate da radite jeste da sastavite pavlaku za kuhanje, kiselu pavlaku, jaja i rendani sir pa onda da umutite i potom posolite po ukusu.

Kad tijesto bude odmaralo, možete da ga rastanjite oklagijom i da stavite u okrugli pleh broj 24 cm, tako da se ivice tijesta podignu. Viljuškom izbodite tijesto na nekoliko mjesta pa stavite dinstano povrće, a onda poredajte oljušten paradajz sječen na kolutove i prelijte pripremljenim prelivom. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni. Prijatno!

PROČITAJTE  TORTA S PUSLAMA: Ne peče se i spremna je za manje od 20 minuta!

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here