Već su svima nama poznati bolovi u zglobovima. Najčešće se bol osjeća u ramenima, laktovima i koljenima. Nakon četrdesete, svi vjeruju kako je to već popratna pojava starenja.

Razloga može biti više: traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma, ali nećemo raspravljati o tome, nego kako da se riješite bolova u zglobovima. Ovo je recept ruske narodne medicine. Srprema se od jednostavnih sastojaka, koje u kuhinji već imate. Recept je djelotvoran i pomaže poslije prvog nanošenja.

Potrebni sastojci su:
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica senfa (ljutog)
  • 1 žlica sitne soli
  • 1 žlica vode
Priprema i primjena su slijedeće:

Sve promiješajte do homogene smjese. Stavite u kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. To će da bude spasonosna mast. Bolno mjesto namažite i napravite oblog, stavite najlonsku vrećicu i zavežite toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držite 1,5-2 sati. Procedura je najbolje da se radi pred spavanje, da bi poslije uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutro isperite. Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite 4-5 dana uzastopno. Efekat ćete osjetiti nakon prve procedure. Poslije ponavljajte po potrebi. Masti će da bude za nekoliko dana. Čuvajte je u hladnjaku.

PROČITAJTE  DA LI STE KADA PROBALI OVO-OFARBAJTE KOSU KAFOM : Prirodnim putem do savršene boje,sjaja i mekoće,a kosa će rasti kao “luda”
Kako djeluje?

Senf se pravi od ljekovite biljke gorušice ili žgaravice. Pored toga što se koristi u medicini, možete ga koristiti i u druge svrhe. Kad se opržite, nanesite deblji sloj i bol će nestati. Ako Vas boli glava, namažite na čelo i sljepoočnice. Kad se prehladite i grebe Vas grlo ili ste promukli, progutajte žličicu senfa.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here