Ovaj kolač je preukusan i spremljen je za svačiji ukus. Uživajte u svakom zalogaju.
Potrebni sastojci za koru su:
  • 10 bjelanaca
  • 250 g šećera
  • 220 g mljevenih oraha
  • 3 kašike brašna
Potrebni sastojci za fil su:
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 200 ml slatke pavlake
Potrebni sastojci za ganaš su:
  • 150 g mliječne čokolade
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica putera
Priprema se vrši na slijedeći način:

Kako biste spremili fil, potrebno je prvo da 200 g čokolade sitno isjeckate, a zatim slatku pavlaku da zagrijete do vrenja, pa prelijte preko isjeckane čokolade i izmiješajte da dobijete finu glatku smjesu. Ostavite u frižideru da stoji tri sata da se stegne i ohladi.

Bjelanca izmiksajte da dobijete srednje čvrstu pjenu, pa polahko dodajite šećer uz stalno miksanje. Zatim dodajte orahe i brašno, lagano promiješajte varjačom da se lijepo sjedini smjesa. Sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite na 200 stepeni 25 minuta. Ohlađenu koru presjecite na tri dijela kraćom stranom, dobiti ćete tri jednake kore. Ohlađenu čokoladu izmiksajte i podijelite na dva jednaka dijela.

PROČITAJTE  Brzo i jednostavno: Pogledajte kako da na zabavan način odvojite žumance od bjelanceta

Prvu koru premažite prvim dijelom fila, pa prekrijte drugom korom, premažite i drugu koru drugom polovinom fila i odozgo stavite treću koru. Čokoladu otopite u pavlaci, dodajte kašiku putera i ostavite da se malo prohladi. Tečnim ganažom prelijte ohlađen kolač i po želji izrendajte čokoladu odozgo. Ostavite da se kolač ohladi u frižideru, pa sijecite na kocke i poslužite.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here