Sastojci               

Pire krompir      300 gr

brašno  150 gr

ajvar (ako nema može i kečap) 1 kašika

jaje        1 kom

sir (edamer, kačkavalj) 70 gr

Prašak za pecivo              prstohvat

Za pohovanje:

 jaje       2 kom

Prezle   150 gr

Ulje       1.5 dcl

so i biber             po ukusu

Priprema:

Ako je preostalo pire krompira od prethodnog obroka idealan je za krokete a ako nije skuvati krompir i samo ga ispasirati. U pire krompir umješati jaje, umjesiti brašno, prstohvat praška za pecivo, ajvar ili kečap, nasjeckani peršunov list i so i biber po ukusu (može i origano,ili bilo koji svjež ili sušeni začin).

Tijesto mora da bude dovoljno čvrsto da se može oblikovati a po potrebi dodavati brašno. Napraviti male pogače i u njih staviti sir. Kroketi se mogu puniti i sa šunkom, svježim povrćem, prazni – uvjek ukusni.

Napraviti valjčiće, staviti ih u umućeno jaje a zatim u prezle.

Pržiti na vrućem ulju (ne suviše dubokom) sa svih strana, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Vaditi ih na papirni ubrus da upije višak masnoće. Služiti tople uz grčki ili običan jogurt, hladne su dobar prilog uz bećarac ili kao grickalica uz film. Mogu se praviti u svim oblicima – okrugle,duguljaste, u obliku pogačica

PROČITAJTE  Ovaj recept je nezaobilazan a pogotovo za početnike

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here