Sastojci

– 1 kg svježeg sira
– 1 l punomasnog mlijeka
– 1 čajna žličica soli
– 1 čajna žličica sode bikarbone
– 1 jušna žlica octa (ja stavila jabučni)
– 2 žlice maslaca (ja stavila margo)

Priprema

Zakuhajte mlijeko pa u njega dodajte svježi sir i kuhajte oko 10 minuta dok se sirutka ne počne odvajati, te povremeno i promješajte.

Cjedilo stavite u sudoper a u njega čistu i dobro opranu krpu pa istresite sir, te ga samo ostavite da se cijedi bez stiskanja.

U posudu stavite maslac, sol, sodu i ocat, pa sve lagano rastopite.

U to ubacite sir.

Promješajte sve na laganoj vatri 2-3 minute pazeći da vam ne zagori.

Prebacite ga u neku manju posudu i sve malo pritisnite.

Stisnite i u frižider.

Sir je težak 600 grama.

PROČITAJTE  ORGANSKI I SA SAMO 2 SASTOJKA; MASLAC

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

PODIJELI
Prethodni članakHurmašice sa pekmezom
Naredni članakDomaći eurokrem

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here