Jedna od najzdravijih biljaka je svakako kopriva. Neki je smatraju čak i najzdravijom. Pored toga su i lako dostupne jer su svuda oko nas. Koprive su korisne za razne vrste bolesti a posebno se ističu bubrežna oboljenja i malokrvnost. Ako se odlučite na berbu koprivu gledajte da to bude neka livada koja je udaljena od ceste gdje prolaze automobili ili što dalje od grada i industije. Kostiteći se ovim receptom napravite mješavinu koja će efikasno uticati na vaš organizam.

Potrebni sastojci za pravljenje ovog sirupa su:

  • 1 kilogram šećera
  • 5 limuna
  • 40 vrhova koprive
  • 3 litra vode
  • Priprema je veoma jednostavna a ide ovako:Uzmite jednu šerpu i u nju naspite vodu te dodajte limun koji je prethodno izrezan na kriške. Zatim dodajte i koprivu. Poklopote šerpu te ostavite tako da stoji 24h na sobnoj temperaturi.

    Nakon što je prošlo 24h dodajte šećer u šerpu i miješajte sve dok se šećer u potpunosti ne istopi. Nakon što se šećer istopi vaš sirup je spreman za konzumaciju. Prije konzumacije prespite sirup u staklenu flašu. Uvedite u svoj dnevni ritual barem 1-2 šalice čaja ili soka od koprive. Rok trajanja sirupa je 6 mjeseci

PROČITAJTE  Da li ste čuli za HERCEGOVAČKI GRAH? Dokazano liječi dijabetes, ali ne samo to!

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here