SASTOJCI:

Svježa najljuća papričica koju možžete naći

Glavica bijelog luka

Glavica crvenog luka

Korijen đumbira

Korijen hrena

Jabukovo sirće

Priprema:

Ovo se priprema kao I sve ostale tincture

U posudu stavite trave I prelijte ih jabukovim sirćetom

Sve biljke trebaju biti potopljene

Isjeckajte I ogulite povrće pa sve sastojke stavite u staklenu teglu I ostalo jabukovo sirće prelijte preko svega.

Sirće treba da tri prsta bude iznad sastojaka.

Sve poklopite I protresite dobro da se sve sjedini.

Neka stoji na tamnom mjestu 6 sedmica a što duže stoji biće sve jači I povremeno protresite.

Tinkturu procjedite oreko gaze I čuvajte je na hladnom I tamnom mjestubiljke koje ostanu možete iskoristiti u supama.

Kada je odstojalo uzimajte ovo svaki dan kako biste ojačali svoj imunitet I spriječili razne bolesti.

Pijete puno vode.

Dovoljno je dnevno jedna čašica od  ml a ako patite od teških infekcija uzimati – ml dnevno.

Ova tinktura pomaže kod:

Problema probavnog trakta jer sirće sadrži simbiozu koja jako pomaže kod problema sa probavom.

PROČITAJTE  OVO JE NAJBOLJA BILJKA ZA JETRU – iako se ne proizvodi u našim područima lako je dostupna!

Ima snažno antibakterijsko djelovanje te smanjuje holesterol I pomaže kod osoba osjetljivim na insulin.

Pomaže kod proizvodnje energije koja će povečati mentalno ali I mišićnu funkciju.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here