Za pripremu ovog recepta potrebni su slijedeći sastojci:

400 g pileće džigerice

150 g slanine

2 glavice crnog luka

4 čehna bijelog luka

so

biber

2 komada svježe paprike

2 kašike ulja

100 ml paradajz soka

malo sjeckanog peršuna

 

Priprema ovog jela vrši se na slijedeći način:

Nasjeckajte slaninu, papriku, crni i bijeli luk pa dinstajte uz dodavajte vode.

Kad povrće omekša dodajte džigericu, posolite i dinstajte dok džigerica ne omekša.

Na kraju kuhanja sipajte paradajz sos.

Posolite, pobiberite i krčkajte na tihoj vatri još 20 minuta, dok sve namirnice ne omekšaju, a jelo ne dobije željenu gustinu.

Posolite sitno sjeckanim peršunom.

PROČITAJTE  Očistite piletinu do koske u samo 3 koraka

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here