Potrebni sastojci za ovaj recept su:

3 paradajza

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

1oo g mariniranih šampinjona

4 krompira

1 kašika suhog biljnog začina

1 kašičica bibera

malo soli i ulja

 

Priprema ovog jela vrši se na slijedeći način:

Izdubite paradajz, posolite i ostavite da se ocjedi. Na zagrijanom ulju propržite sitno isjeckan crni luk, zatim dodajte rendanu šargarepu. Onda šampinjone, pa rendani krompir. Začinite po ukusu, pržite sve zajedno 10 minuta pa sklonite sa šporeta. Napunite paradajz, poredajte u podmazan vatrostalni sud i pecite na 200 stepeni oko pola sata.

PROČITAJTE  Šnicle u umaku po bakinom receptu:Eksplozija ukusa

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here