SASTOJCI:

1 pakovanje gotovih kora 500 grama

250 grama mladog sira

4 jaja

3 čašice kiselog vrhnja

2 šačice jogurta

100 ml suncokretovog ulja

100 ml kisele vode

1 kašikica soli, bibera

PRIPREMA:

U posudi izmješajte 2 jajeta, sir, kiselo vrhnje 2 čaše, jogurta 2 čaše, ulje I kiselu vodu I posolite.

Sve dobro izmješajte I sjedinite.

Pleh za pečenje namažite tankim slojem maslaca pa stavite jednu koru presavijenu-na pola.

Koru između popršćite uljem.

Takvu jedno koru ostavite pored jer će vam trebati za kasnje.

Uzimajte jednu po jednu koru I gužvajte je u ruci ili trgajte pa umačite u smjesu koju ste pripremili.

Koru odmah izvaditi I tako namoćenu I zgužvanu stavite u pleh na onu prvu koru.

Sve ponavljajte dok imate kora osim one koju ste ostaviti.

Tako kore redajte jednu do druge ali nemojte ih zbijati.

Onu koru za kraj presavijte na pola ppremažite ulje, I stavite preko svih namoćenoh.

Lagano prsitima pritisnite po piti I kod nagužvane kore razvucite kore.

Izbockajte cijelu pitu viljuškom.

U posudi izmutite 2 jajeta I 1 čašu kiselog vrnja pa posolite I tako prelijte pitu.

PROČITAJTE  Ffrancuski recept za pripremu zapečenog krumpira poznatim pod imenom Gratin.

Pitu staviti da se peče oko 30-35 minuta na 180 stepeni.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here