SASTOJCI:

2 litra mlijeka

1 kašika jogurta

2 kašike sirila

Pola kašikice soli

Priprema:

Mlijeko zagrijte do 30 stepeni sa povremenim mješanjem da se fino I ravnomjerno ugrije.

Skolonite sa šporeta oa dodajte jogurt sa kašikicom mlijeka pa dobro izmješajte

Tako poklopite I ostavite neka stoji na sobnoj temperature oko sat vremena.

Kada je odstojalo dodajte sirilo pa dobro izmješajte I ostavite na sobnoj temperature neka stoji preko noći.

Kada je prenoćilo isjecite usireno mlijeko na kocke.

Neka tako stoji petnestak minuta pa procjedite kroz gazu I neka se okapi još 2-3 sata.

Sirutku koja je ostala sačuvajte.

Tako sve premjestite na hladno mjesto I sutradan razmotajte sir I u posudi ga izmješajte sa pola kašikice soli.

Uzeti plitku cjediljku I na dno stavite gazu pa sipajte sir I prekrite ga gazom I pritisnite nečim teškim.

Tako ostaviti preko noći na hladnom.

Isjecite sir na kocke pa prelijte sirutkom koju ste sačuvali I ostavite u frižider.

 

PROČITAJTE  Proteinski doručak BEZ JAJA? Da, i to je moguće!

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here