Sastojci:
– 500 grama pilećih prsa
– 200 gr graška
– 200 grama mrkve
– 100 gr korijena celera
– 1/2 vezica peršun lista
– 1 glavica crvenog luka malo veća
– 2 čehna bijelog luka
– 4  kašike krušnih mrvica (prezle)
– 5 kašika ulja (velikih)
– 0,5 dcl paradajz pirea
– sol i biber

Način pripreme:

Luk sitno issjeckati kao i nasjeckajte bijeli luk te dodati ulje i lagano dinstati.

Dodavati piletinu koju ste isjeckali na kockice.

Kada vidite da je piletina malo zapečena posoliti pobiberiti po vašoj želji.

U piletinu nasuti  200ml vode.

U posudu mrkvu I celer narezati na kockice pa ih dodati na meso koje je dopola propirjano, pa nakon pet minuta dodati grašak I kuhati sve zajedno dok sve fino ne omekša.

Povrče nemojte prekuhati da se ne bi raspalo.

Kada je pred kraj gulaš dodajte sitno icjeckani list peršuna kao i pasirani paradajz te krušne mrvice i lagano izmješati.

PROČITAJTE  NAJSOČNIJA PILETINA U UMAKU - Za prste polizati

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here