SASTOJCI:

ZA TIJESTO

500 grama brašna

250 grama maslaca

1 kašikica praška za pecivo

1 kašikica soli

120 ml vode

Za nadjev:

1,2 kiligrama junetine

Malo soli

100 grama riže

100 grama luka

100 gramam maslaca

Malo sjeckanog peršuna

1 kašikica vegete

400 ml jogurta

Za premaz:

1 jaje

PRIPREMA:

Kuhajte meso u komadu u slanoj vodi a rižu posebno skuhajte u slanoj vodi.

Kod se kuha meso I riža zamjesite tijesto.

Sve sastojke pomješajte I dodajite vode kako bi dobili mekano I glatko tijesto.

Kada je meso gotovo režite ga na manje komade.

Narežite luk te ga propržite na maslacu I onda dodajte meso, peršun, vegetu I kuhanu rižu.

Sve izmješajte I sklonite sa vatre I dodajte jogurt I lagano mješajte.

Podjelite tijesto na dva dijela a jedan dio neka vam bude veči.

Onaj veči dio razvaljajte I stavite ga u prethodno namašćen pleh.

Tijesto slobodno razvucite da prelazi stranice pleha.

Kada ste razvukli na tijesto stavite nadjev I onda razvaljajte I drugi dio tijesta I stavite preko nadjeva.

Gornji dio premažite razmučenim jajetom.

PROČITAJTE  PAPRIKE punjene KROMPIROM: Starinski ručak od par sastojaka!

Zarežite tijesto na nekoliko dijlova I pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat.

 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here