Svi  znamo napraviti omlet ali da li ga znate napraviti onako kako treba.

Kada želie napraviti idealna omlet partite ove korake I uspjet ćete:

Prema jajima nemojte biti blagi.

Umutite ih snažnim pokretima I dobro ih umutite da dobijete volume I vazduh prije stavljanja da se peče.

I kada ga stavite peči možete ga snažno umutiit.

Nikada nemojte raditi da jaja zamutite I da ih ostavite da stoje.

U jaja nemojte dodavati mlijeko, kajmak, jogurt ili vodu.

Ljudi misle ako stave ove namirnice da će jaja biti kremastija ali dodavanjem I tokom pečenja tečnost I jaja će se razdvojiti I postat će vlažna I prepečena.

U jaja možete dodati kajmak ali tek kada ga skinete sa ringle.

Ako dodajete ulje kada pečete jaja možete to izbječi I dodati u jaja maslaca prije pečenja.

Jaja nemojte peči na visokoj temperature.

Poenta je u odličnom omletu da pečete na laganoj vatri.

Kada pečete možete tavu sklanjati I pomjerati sa ringle I opet vratiti.

Omlet nemojte prepeči. Omlet sklonite prije nego što su gotova jer će preostala toplota završiti sve.

PROČITAJTE  JUNEĆE ŠNICLE NA LOVAČKI NAČIN - Pikanterija na vašem stolu

Korisitite tave za koje se ne lijepi ništa da se omlet ne bi lijepio.

Jako važno jaja nemojte mješat viljuškom kada ih pečete.

Možete iskoristit drvenu kašiku I malo odlijepiti ako se omlet počne lijepiti

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here