Ono što vam je potrebno je:

Krompir

Začinsko bilje

Bjelnce

Prirpema:

Krompir ogulite I isjeckajte ga kao za pomfrit.

Isjeckan krompir uvaljajte u bjelance kojeg umutite.

Nakon toga možete uvaljati u začine po vašoj želji.

U tepsiju stavite papir za pečenje I redajte pomfrit na njega.

Stavite krompir u rerun I pecite dok ne porumeni na temperature od 200 stepeni.

Ovako spremljen pomfit će biti hrskav I puno zdraviji nego da ga pripremite u fritezi ili pržite kao standardni pomfrit u ulju na šporetu.

Krompir neće izgubiti svoja svojsta kada ne dolazi u kontakt sa uljem.

On će sačuvati tako svoja ljekovita i zdrava svojstva

A svi znamo da je kropir jako zdrav i da liječi mnoge tegobe.

Ovako ne morate svaki put pripremiti pomfirt.

Isjecite krompir na četvrtine kao onaj pekarski krompir.

Postupak je isti uvaljajte u bjelance i u začine.

Redajte u tepsiju sa papirom za pečenje i pecite ali malo duže.

Zato što je ovaj krompir veći nego pomfrit.

 

 

PROČITAJTE  POHOVANA PILETINA U PEĆNICI - MALO DRUGAČIJA, ALI MNOGO UKUSNIJA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here