Sastojci potrebni za kore:

6 bjelanaca

200 g mljevenih oraha

200 g šećera

6 kašika brašna

2 kašike kakaa

1 kašičica praška za pecivo

 

Sastojci potrebni za krem:

6 žumanjaca

200 g margarina

14 kašika šećera

200 g sjeckanih oraha

Za glazuru je potrebno 100 g čokolade za kuhanje.

 

Priprema se vrši na slijedeći način:

Ulupajte bjelanca sa šećerom, pa dodajte orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjedinite i istresite u četvrtasti pleh i pecite na 180 stepeni 20 do 25 minuta. Pečen i ohlađen biskvit isjecite na dva dijela. Stavite margarin, žumanjca i 6 kašika šećera da se skuhaju. Kad se zgusne sklonite sa vatre pa stavite 7 kašika šećera da se otope i karamelizuju. Kad su se otopili brzo istresite otopljen šećer u krem i brzo miješajte pa odmah pola mjere namažite na prvu koru, poklopite drugom pa namažite i preko druge. Ostavite da se ohladi pa prelijte glazurom.

PROČITAJTE  ODLIČAN I BRZI ROLAT KOJI SE NE PEČE- JAKO ČESTO PRAVIM OVAJ ROLAT JER JE STVARNO POSEBAN! (RECEPT)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here