Potrebno:

Tijesto:

  • prstohvat soli
  • 4 kašike ulja
  • 220 ml tople vode
  • 500 grama glatkog brašna

Fil:

  • 1 kilogram jabuka
  • cimet kesica
  • vanilin šećera
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • malo krušnih mrvica

Postupak:

Od gore navedenih sastojaka zamjesite lagano tijesto.

Gotovo tijesto prekrijte krpom i neka odstoji 2 sata.

Kada je odstojalo tijesto stavite na pobrašnjenu površinu i razvaljajte ga.

Malo razvucite rukama jer tijesto treba da bude providno.

Nauljite tijesto i rasporedite po njemu fil i urolajte.

Fil napravite tako što narendate jabuke i pomješate sa ostalim sastojcima.

Urolajte tako što će te podignuti i stolnjak i s njim urolati.

Štrudle prerežite na dužinu tepsije u koje će te peči študle.

Poredajte ih u tepsiju i premažite maslacem.

Neka se peku oko 30 minuta na 200 stepeni.

Ova študla se može napraviti i sa gotovim jufkama.

 

PROČITAJTE  MEDENJACI: Neodoljivo MIRISNI, a okus je još BOLJI!

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here