Sastojci

5 jaja

8 kašika šećera

8 kašika ulja

8 kašika brašna

3 kašike kakaa

prašak za pecivo.

fil

1 8 dl mlijeka

15 kašika šećera

8 kašika gustina

250grama margarina

fil 2

0,5 l šlaga

100 grama mliječne čokolade

150 grama čokolade za kuhanje

zaljev

šolja vode šolja šećera

Priprema

Sve sastojke za biskvit izmješajte i pecite biskvit na 200 stepeni.

Dok se biskvit peče napravite zaljev.

I neka se oboje dobro ohladi.

fil: mlijeko i šećer prokuhati pa dodati gustin pomješan sa mlijekom (uzeti od 8 dl)

Gustina uzmite kašikicu vrhom a ne punu.

Kada je fil ohlađen dodajte prethodno umućen margarin pa premažite preko kolača.

Čokoladu izlomite u posudu sa tečnim šlagom i pustite na laganoj vatri neka prokuha dok se ne istpoi čokolada.

Neka se napola ohladi pa preliti polako preko kolača.

Kada stavljate bijeli fil morate poravnati dobro da ne bi čokolada bila deblja gdje kolač bude tanji.

Ostaviti u frižider.

 

PROČITAJTE  KROFNE - Jednom napravila po ovom receptu i od tada samo ih ovako pravim

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here