Sastojci
5 jaja
8 kašika šećera
8 kašika ulja
8 kašika brašna
3 kašike kakaa
prašak za pecivo.
fil
1 8 dl mlijeka
15 kašika šećera
8 kašika gustina
250grama margarina
fil 2
0,5 l šlaga
100 grama mliječne čokolade
150 grama čokolade za kuhanje
zaljev
šolja vode šolja šećera
Priprema
Sve sastojke za biskvit izmješajte i pecite biskvit na 200 stepeni.
Dok se biskvit peče napravite zaljev.
I neka se oboje dobro ohladi.
fil: mlijeko i šećer prokuhati pa dodati gustin pomješan sa mlijekom (uzeti od 8 dl)
Gustina uzmite kašikicu vrhom a ne punu.
Kada je fil ohlađen dodajte prethodno umućen margarin pa premažite preko kolača.
Čokoladu izlomite u posudu sa tečnim šlagom i pustite na laganoj vatri neka prokuha dok se ne istpoi čokolada.
Neka se napola ohladi pa preliti polako preko kolača.
Kada stavljate bijeli fil morate poravnati dobro da ne bi čokolada bila deblja gdje kolač bude tanji.
Ostaviti u frižider.