Sastojci:

  • 10 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika brašna

Agda:

  • 1,3 litar vode
  • 800 grama šećera
  • 1 kesica vanilija šećer

Priprema:

U posudi umutite šećer i jaja tako da tragovi miksera ostanu.

Kašikom ne mikserom lagano umutite kašiko po kašiku brašna.

Uzmite kalup ja sam 22×32 cm izlijete smjesu.

Rernu uključite neka se zagrije na 250 stepeni i kada stavite peči smanjite na 200 stepeni i pecite tako 1 sat.

Provjeravati povremeno da ne zagori ako osjetite da je jako smanjite.

Rukom lagano pritisnite i ako se ne vrača dobro je i tako će te bolje provjeriti da li je gotovo.

Vodu, šećer i vaniliju šećera stavite i neka prokuha pa sklonite sa ringle.

Oboje i patišpanj i agdu dobro ohladite i onda zaliti hladno na hladno.

 

 

PROČITAJTE  ODLIČNA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA-ODLIČNA I UKUSNA A SPREMA SE JAKO BRZO: UŽIVAT ĆETE (RECEPT)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here