Do sada su bile tri vrste ove slastice: mliječna, bijela I crna čokolada.

Ali u Švicarskoj su stvorili I četvrtu vrstu koju su nazvali rubin.

U njenoj proizvodnji korištena su zrna crvenog kaka I zlato roze boje.

Ovo je prvi put da je nastala nova čokolada još od 1930 godine kada je izašla bijela čokolada.

Otkrili su da je njen ukus lagan I voćan.

Crveni kakao se drugačije naziva rubinski kakao I dodat je u čokoladu kako bi dobili bobičastu I glatku slatkoću.

Ova čoloada će postati pravi hir među ljubiteljima čokolada.

Tvrde da ovom čokoladom nude novi doživljaj ukusa koji nije niti mliječan niti gorak a ni previše sladak.

Ovi ukusi potpuno prirodni bez dodataka ekstrakta I bobičastog voća.

Kakao spade u vrstu super hrane a neke njegove prednosti pa I u čokoladi su:

Štiti od slobodnih radikala

Umanjuje stress I depresiju

Štiti srce od raznih bolesti

Štiti krvne žile

Spriječava rak

Izvor željeza

Reguliše šećer u krvi

Bolje pamčenje

Regulacija krvnog pritiska

PROČITAJTE  Svaki zalogaj biće uživanje: KOH od 5 sastojaka, po bakinom receptu!

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here