SASTOJCI:

200 grama prezle

1 litar mlijeka

16 kašika šećera

13 kašika griza

70 grama margarina

1 jaje

Fil:

1 kilogram šljiva

3 kašike šećera

1 kesica vanilije šećera

2 kašike džema od šljiva

Prirpema:

Ispržiti prezle na ulju I dodajte 4 kašike šećera I neka se ohladi.

Prokuhati mlijeko pa dodate griz koji ste pomješali sa šećerom I malo mlijeka.

Kuhajte dok ne dobijete finu gustinu ali mješajte stalno.

Dodajte margarine pa sklonite sa vatre.

U sve dodati umučeno 1 jaje I dobro izmješati.

Očistite šljive I isjecite ih.

U njih dodati 3 kašike šećera I vaniliju pa kratko pržite.

Dodajte džem od šljiva pa sklonite sa ringle,

Uzeti pleh I malo pouljite pa stavite pola prezle,

Preko prezle stavite pola smjese od griza.

A na griz stavite fil od šljiva.

Preko toga stavite drugu polovicu griza pa na griz polovinu prezle.

Dobro ohladiti kolač-

PROČITAJTE  TUFAHIJE:KAKO DA NAPRAVITE STARI TRADICIONALNI DESERT KOJI SVIMA USPJEVA-NEMA OSOBE KOJA IH NIJE PROBALA NAPROSTO SU NEODOLJIVE!!!

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here