ČOKOLADNI SLOJ:

300 grama mliječne čokolade

60 grama putera od kikirikija

Nugat sloj:

60 grama margarina

250 grama šećera

60 grama kondezovanog mlijeka

300 grama  meringue italijanske (od bjelanaca šam sa sirupom od šećera)

60 grama putera od kikirikija

200 grama sjeckanog kikirikija

1 kašikica ekstrakta vanilije

Caramel sloj:

Jedna kesica caramel bombona

60 ml slatke pavlake

Priprema:

Manju tepsiju premažite uljem.

U šerpu istopite 150 grama mliječne čokolade I 30 grmaam putera od kikirikija.

Gotovu smjesu izlijte u tepsiju I ostavite u frižider neka se hladi.

Dok se hladi pravite nugat sloj.

U posudi stavite margarine, šećer I kondezovano mlijeko te kikiriki puter I ekstrak vanilije.

Sve dok se šećer ne istopi mješajte stalno.

Gotovo skinite sa ringle I neka se ohladi.

Kod se hladi napravite italijansku meringue- trebaju vam 3 bjelanceta, 75 ml vode I 100 grama šećera.

Mutate mikserom bjelanca u šam a na špret stavite vodu I šećer I napravite sirup.

Postepeno sipajte sirup u šam I mješajte mikserom.

Kada je gotova dodajte u nugat smjesu I mješajte.

PROČITAJTE  ZEBRASTI KOLAČ - Dugo može ostati svjež i mekan ako se ne pojede odmah!

U to dodajte isjeckan kikiriki.

Kada je gotovo sipajte preko ohlađenog sloja od čokolade.

I stavite neka se hladi.

Na pari istopite karamele bombone sa slatkom pavlakom.

Taj sloj caramel stavite preko nugat sloja I neka se hladi.

Zadnji čokoladni sloj pripremite kao I prvi.

Ravnomjerno rasporedite preko domačeg snikersa I vratite u frižider.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here