Sastojci

Biskvit

– 4 jaja
– 10 dkg šećera
– 20 dkg margarina
– 10 dkg čokolade za kuhanje
– 4 kašike brašna
– 1 kesica prašak za pecivo

Krema

– 0,5 l slatkog vrhnja
– 20 dkg čokolade za kuhanje
– 1 kašika šećera

Priprema

Izrada biskvita:

U posudu umutite šećer i žumanjke pa unutra dodajte otopljen margarin i čokoladu.

U to dodajte brašno koje ste pomješali sa praškom za pecivo i onda na kraju dodajte bjelance koje ste umutili u snijeg.

Bjelanca nemojte mutiti mikserom nego ručno.

U tepsiji 20×35 cm pecite biskvit na 180 stepeni oko 20 minuta.

Provjerite čačkalicom da li je biskvit gotov.

Izrada kreme:

U šerpi zagrijte slatko vrhnje, čokoladu i šećer na laganoj vatri lagano mješajući sve dok ne prokuha.

Kada je biskvit gotov viljuškom ga izbodite na nekim mjestima i kada je topao prelijte ga kremom dok je topla.

Primjetit će te da je krema rijetka ali nemojte dodavati ništa  nju jer će se stisnuti nakon što odstoji u frižideru.

PROČITAJTE  Marokanske PALAČINKE s MEDOM: Mekane kao duša!

Ohladite ga na sobnoj temperaturi pa ga stavite u frižider.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here