Potrebno:
  • 40 dag brašna
  • 1  instant kvasac
  • 2,5 dl toplog mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 žumanjce
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašikice soli
Priprema:

 

U posudi pomješajte sve suhe sastojke.

U sredini sastojaka napravite udubljenje u koje stavite jaje pa uz lagano dodavanje ulijevajte mlijeko pa zamjesite fino tijesto.

Ako vam se desi da je tijeso premekano ili puno tvrdo slobodno možete dodati ili oduzeti malo brašna.

A tvrdoća tijesta zna ponekad zavisiti od veličine jajeta.

Kada završite sve odma tijesto razvaljajte na oko 1,5 centimetara pa čašom vadite korfne.

Kada ste ih završili kružiti čašom ostavite neka odstoji oko 15 minuta.

U šerpi zagrijte ulje pa stavite krofne neka se ispeku i sa jedne i druge strane.

Kada su pečene vadite ih i stavljajte u veču posudu na papirni ubrus da se ocjedi masnoća.

Na gotovu krofnu napravite malu rupicu gore i sa punječem za kolače stavite mermelade od marelice.

Punite krofne laganim pritiskom kroz rupicu.

Napunjene krofne pospite šećerom u prahu i poslužite.

PROČITAJTE  Ja sam se iskreno oduševila - Karamel oblatne sa mlijekom u prahu

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here